Filmovi ne padaju s Marsa je pilot-projekt sveobuhvatnog pristupa filmskoj publici na kojem je Studio dim okupio vodeće hrvatske stručnjake za filmsku i medijsku pismenost – HAVC, HFS, festival KinoKino te portal medijskapismenost.hr, Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a.

Čine ga tzv. ‘međuzvjezdani filmološko-metodički priručnik’ za pripremu nastave, niz oglednih predavanja iz medijske kulture i edukacijski video materijali koji otkrivaju tajne nastanka pojedinih elemenata filma. Svi materijali besplatno su dostupni za preuzimanje i daljnju distribuciju.

logo HFS_2
logo medijskapismenost_4

Kako nastaje film?

Kako stvoriti lik?

Imaju li roboti dušu?

Preko ruba znanosti

Od riječi do slike

Kako postati akcijska junakinja?

Kaskaderski trikovi

Kako zvuče vanzemaljci?

Međuzvjezdani filmološko – metodički priručnik

Međuzvjezdani filmološko-metodički priručnik’ je stručno izdanje koje donosi metodičku pripremu za korištenje filma u razrednoj i nastavi medijske kulture, radne listiće te prijedloge aktivnosti i zadataka za učenike.
 
Priručnik je nastao u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, u sklopu aktivnosti Projekta filmske pismenosti. Autorice su tekstova Ana Đordić, Marina Gabelica i Jelena Modrić, a urednik publikacije je Uroš Živanović.
 
Priručnik možete preuzeti klikom na ikonu: